ENGİNAR EKSTRESİ (ARTISCHOCKEN)
Enginar yapraklarından elde edilen ekstre.
ENGİNAR EKSTRESİ (ARTISCHOCKEN)
Genel
Bakış | Enginar
yiyecek olarak sıklıkla tüketilen bir bitkidir. Temel olarak bakıldığında
yaprakları ve iç kısımda bulunan enginarın kalbi olarak bilinen tabak kısmından
oluşmaktadır. Enginarın insan sağlığına fayda sağlayan temel maddesi sinarın
yaprak kısmında bulunmaktadır. Bu nedenle yaprak ekstreleri takviye edici
gıdalarda kullanılmaktadır. |
Karaciğer
Sağlığı | Yapraklarında
bulunan etken maddesi sinarin karaciğerden üretilen doğal antioksidan olan
glutatyon üretimini destekler. Karaciğer hücre yenilenmesine destek olur.
Karaciğer detoksifikasyonun sağlanmasında görev alır. Karaciğer hücre
yenilenmesine destek olduğu için düzenli ilaç kullanan hastalarda ve alkol
kullanımı sonrasında görülebilecek karaciğer hasarının azaltılmasına destek
olur. |
Kolesterol
Seviyelerinin Desteklenmesi | Karaciğer hücre fonksiyonlarını desteklediği için karaciğerden kolesterol üretimini
baskılar, yıkımını ve elemine edilmesini arttırarak kolesterol seviyelerinin
dengelenmesine yardımcı olur. |
Safra
Üretimi | Enginar
yaprak ekstresinin safra üretimini ve safra akışını arttırıcı etkinliği vardır.
Bu özelliği ile yağda çözünen maddelerin emilimi üzerine etki göstermektedir. |